Om mig

20 års yrkeserfarenhet

Om Sollentuna KBT & om mig

En mycket stor klinik i sin litenhet.

Om Sollentuna KBT - Sollentuna KBT - KBT Sollentuna med omnejd - Välkommen - 1

Om Sollentuna KBT: Vem är jag?

Sollentuna KBT erbjuder samtalsterapi grundat i Kognitiv beteendeterapi (KBT), Mindfulness, Psykosyntes och 20 års yrkeserfarenhet. All den här kunskapen och alla tekniker är viktiga men framför allt handlar det om levande och trygga möten. En plats där du kan vara dig själv, känna dig förstådd och växa. Alla människor är unika och samtalsterapi är ett samarbete. Tillsammans hittar vi vad just du behöver för att förändra ditt liv. Jag, Ulrika Andersson, som driver Sollentuna KBT, möter dig som terapeut, coach och lärare. Men det är du som har informationen om ditt liv och hur du mår. I harmonisk och trygg miljö bjuder jag in till öppna samtal och starten till förändring i ditt liv. Du är varmt välkommen som du är och där du är i livet. Listan är lång på olika former av problematik som vi människor kan hamna i under livet och ibland har vi en tuff historia som har påverkat oss mycket länge. När du kontaktar en terapeut och Sollentuna KBT har du förmodligen kommit till en punkt där du känner att det räcker. Det är din tur i livet nu och du vill verkligen må bra. Som terapeut står jag stadigt förankrad i den forskningsbaserade Kognitiva Beteendeterapin. Därifrån tillåter jag mig att hitta kreativa lösningar för just dig. Du är varmt välkommen att läsa lite mer om alla tjänster och inriktningar som Sollentuna KBT erbjuder här på hemsidan: KBT i Sollentuna, Mindfulness i Sollentuna, Stresshantering i Sollentuna, Psykosyntes i Sollentuna och självklart också KBT på nätet. Under Samtalsterapi i Sollentuna kan du också läsa lite mer om mig och hur jag arbetar.

Om Sollentuna KBT och hur jag jobbar.

Sollentuna KBT mottagning är en privat mottagning som vänder sig till dig som privatperson eller företagare / personalansvarig. Sedan starten 2005 har stort fokus legat på stressrelaterade problem / utmattning, både förebyggande och rehabiliterande arbete. Mottagningen ligger i trivsamma lokaler några steg från Sollentuna centrum. Förutom KBT i Sollentuna och KBT på nätet erbjuder Sollentuna KBT Mindfulness i Sollentuna, Psykosyntes i Sollentuna, Stresshantering i Sollentuna & Samtalsterapi i Sollentuna. Detta inkluderar bl a: Individuella samtal KBT, Individuella samtal Mindfulness, Stresshantering till dig som privatperson, Stresshantering företag, Föredrag: Stress & återhämtning med mindfulness till företag och Kurs: Mindfulness med stresshantering till företag. Stress är idag den vanligaste orsaken till sjukskrivning. Genom att regelbundet jobba på förebyggande åtgärder kan du som individ och företag spara mycket och vinna ännu mer. Jag och Sollentuna KBT jobbar holistiskt och vid behov i nära samarbete med naprapat, massör och akupunktör. Du är alltid hjärtligt välkommen att kontakta Sollentuna KBT om du vill veta mer om hur vi kan hjälpa dig personligen och kanske även dina medarbetare på företaget!

Mer om Sollentuna KBT: Vad kan jag hjälpa dig med?

KBT i Sollentuna KBT står för Kognitiv beteendeterapi. Lite kort kan man säga att KBT bygger på att du kan förändra ditt mående via inre- och yttre beteenden, tankar och handlingar. Forskningsstödet är idag otroligt stort för att behandlingsmetoderna i KBT hjälper vid en lång rad problem som exempelvis: nedstämdhet, depression, oro, ångest, ältande, stress, utmattning, låg självkänsla, sömnproblem, ätstörningar och OCD. Och också med problem i livet som relationsproblem, skilsmässa, sorg, förluster och andra kriser som uppstår i livet. KBT hjälper även och kan vara avgörande om man på eget initiativ helt enkelt vill ändra riktning på sitt liv. Om man vill lära sig att på ett effektivt sätt både sätta upp nya mål i livet och öka möjligheten att uppnå dem. När man vill öka förmågan till fokus, motivation och prestation. När man vill göra sina egna val. Även om Sollentuna KBT i behandlingsarbetet alltid måste börja jobba med det som är jobbigast eller mest hindrande för dig, så är det med vision att du i slutändan ska kunna leva ditt liv så fullt ut som du själv vill och väljer. Du ska leva, inte bara överleva. Allt du har lärt dig kan du lära om. Många gånger när man söker hjälp så vet man inte riktigt vad som är problemet. Man vet bara att man mår dåligt. Då börjar vi där. Tillsammans hittar vi bästa svar och lösningar för ditt mående. Varmt välkommen!

Om Sollentuna KBT: Varför Mindfulness?

Idag är Mindfulness det mest effektiva sättet vetenskapen känner till för att hantera stress och finna glädjen i livet. Kort kan man säga att Mindfulness handlar om att träna upp din förmåga att leva mer i nuet och öka din medvetenhet om det. Att se och acceptera saker precis som de är just nu. Man tränar inre- och yttre medvetenhet för att kunna integrera de nya kunskaperna i vardagen. Den ökade närvaron i nuet och medvetenheten har en lång rad positiva effekter. Vi blir bland annat otroligt mycket bättre på att lösa problem, att hantera stress, att fokusera och kommunicera. Men det bästa med Mindfulness är kanske att du mår bättre och får ett ökat inre lugn, samtidigt som du höjer din möjlighet till prestation. 

Om Sollentuna KBT: KBT eller Mindfulness?

Bra att veta! Det handlar inte om att du ska välja KBT eller Mindfulness! Det är kombinationen som blir så kraftfull och bra på alla sätt. Alla individuella möten på Sollentuna KBT mottagning kommer innehålla både KBT och Mindfulness. Även en kurs i Mindfulness innehåller inslag av stresshantering från KBT. Jag jobbar utifrån MBSR (Mindfulnessbaserad stressreduktion), som är skapat av Jon Kabat-Zinn.

Om Sollentuna KBT vision.

För varje individ som finner glädjen i sig själv och sitt liv tänds ett inre ljus. Visionen är att tända många ljus i världen.

Om Sollentuna KBT mål.

Sollentuna KBT mål är att du ska finna glädjen i livet och leva ditt liv fullt ut som du själv vill & väljer, samt vara närvarande i varje minut av det.

Frågor?

Du är alltid varmt välkommen att kontakta Sollentuna KBT med alla dina eventuella frågor eller kommentarer. Jag svarar snabbt & hjälper dig gärna!