En lyckligare vår – Minska på krav och förväntningar

När våren kommer med ljus och värme mår de flesta bättre – men inte alla.

 

Det kan finnas många orsaker till det och en av dem är att våra kroppar inte alltid hänger med i ljus och temperaturförändringarna under vår och höst – den hinner inte balansera upp alla förändringar. Fler mår sämre i länder där skillnaden är större från mörker till ljus under våren. Men det kan också hänga samman med ökade krav och förväntningar där jobb, skolavslutningar och nya träningsmål ska kombineras med picknick, grillkvällar och ombyggnationer.

 

De allmänna råden för att må bättre på våren är egentligen desamma som alltid: sömn, fysisk aktivitet, utomhusvistelse (gärna i naturen), hälsosam kost, mindfulness och meditation, samt socialt umgänge med familj och vänner.

 

Mina främsta rekommendationer till dig är att minska på krav och förväntningar – på dig själv, andra och livet. Ta pauser och vila i kravlöshet. Unna dig lyxen att bara sitta i våren och göra ingenting en stund. Och om du är en av dem som känner dig nedstämd under våren, ta det på allvar och ta hand om dig så det inte utvecklas till en depression.

 

Våriga hälsningar,
Ulrika
Sollentuna KBT

1 reaktion på ”En lyckligare vår”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *